2 de novembre del 2011

L'ordinador, eina de treball

El projecte Educat1x1 ha permès que tots disposeu d'un notebook per a les vostres classes. Aquest fet té moltíssimes coses positives, la més important és que us ajudarà molt en la vostra vida acadèmica. Però també té alguns inconvenients que cal tenir en compte.
És per això que hem creat un usuari "Alumne" on hi ha només allò que és imprescindible per a les classes. Hem de recordar fer còpies dels nostres arxius periòdicament, per tal de no tenir ensurts amb un possible malfuncionament de l'aparell i també tenir especial cura de la seguretat física i "cibernètica" del nostre equip.




Mireu la presentació en petit grup (4/5 alumnes), reflexioneu sobre cada un dels apartats. Podeu fer servir aquestes preguntes de guió per tal de no deixar-vos res important:

  • Què heu après? Què és el que més us ha sorprès? Parleu-ne entre tots i anoteu tot allò que no sabíeu o que teníeu mal entès.
  • Amb quines coses hi esteu d'acord? Amb quines no? Parleu-ne i expliqueu el per què.
  • Què hi trobeu a faltar? Feu un llistat entre tots.
  • Heu tingut alguna experiència semblant a les que es plantegen? Com us vau sentir? Com vau reaccionar? Qui us va ajudar? Redacteu les diferents situacions que exemplifiquen el que heu vist a la presentació des d'un punt de vista teòric.


6 comentaris:

  1. He descobert els perills de parlar pel chat amb desconeguts o am estranys.
    Per fer seguir el ordenador en seguretat tenim que tenir un bon antivirus i no entrar en pagines que no son de fiar.

    ResponElimina
  2. Fen això, vam descobrir els perills que tenen els ordinadors. Vam veure el significat de coses que estan als ordinadors i ens van dir uns consells i unes recomenacions.
    També ens van explicar coses i consells i recomanacions dels xats i de la missatgeria instantània.
    I per últim vam veure que eren les xarxes socials.

    ResponElimina
  3. Crec que es bo poder fer servir l'ordinador i entrar a la xarxa, però també té els seus aspectes negatius. Hem de vigilar en quines webs ens fiquem i anar amb compte amb qui ens comuniquem, i si alguna vegada tenim problemes com els que ens expliquen en aqusta activitat, rapidament hem de avisar-ho als pares o als experts.

    ResponElimina
  4. Primer ens ho hem llegit tot, hem començat a respondre les preguntes, ha sigut molt interesant, em apres coses que no sabiem i daltres que si. Hem treballat conjuntament i tindriem de concienciarnos de les consequencies que poden tindre.

    ResponElimina
  5. En aquesta activitat hem aprés:
    Que connectar-te a pagines que no siguin de confiança o rares.
    No hem de donar contrasenyes importants, fotografies personals, i coses que poden perjudicar-te.
    Estem d'acot en que no hem de xatejar amb gent desconeguda perquè hi pot haver-i gent molt dolenta i abusar de tu.

    ResponElimina
  6. Crec que l'ordinador es una bona font d'informacó i d'entreteniment. Però em de tenir copte amb les pàgines que consultem. Si ens pases un problema em d'avisar a un adult.

    ResponElimina